Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Umeå municipality in the fight for a steel establishment

When the company Kaunas Metal is looking for a location in northern Sweden, it is to build an industrial plant for recycling steel as well as green large-scale production of reinforcement for the construction industry. Now the choice of where the facility will be built is between two municipalities, one of them is Umeå.

Försenad öppning av Umelagun och Obbolabadet

Öppning av Umelagun och Obbolabadet försenas. På grund av tekniska problem som upptäcktes i samband med att bassängerna fylldes med vatten, kommer Umelagun öppna senare än planerat, förhoppningsvis i slutet av vecka 25. Preliminär öppning för Obbolabadet är tidigast lördag 15 juni.

Gratis lovaktiviteter för barn och unga i sommar

Gratis lovaktiviteter för barn och unga i sommar

Under sommarlovet arrangeras massor med gratisaktiviteter för Umeås barn och unga. De flesta aktiviteter är gratis för all men för vissa aktiviteter behövs Händer på lovet-kortet som delas ut till samtliga barn i grundskolan i Umeå kommun.

Umeå kommun med i dragkamp om miljardetablering

När företaget Kaunas Metal söker etableringsort i norra Sverige är det för att bygga en industrianläggning för återvinning av stål och dessutom grön storskalig produktion av armering till byggindustrin. Nu står valet om var anläggningen ska byggas mellan två kommuner, en av dem är Umeå.

Presskonferens efter tekniska nämndens möte

Medier är välkomna till presskonferens efter tekniska nämndens möte 14 juni, 09.00 i lokal Sfären, Stadshuset. Anmäl din ankomst i receptionen. Kontakt: Annika Kjellsson Lind.

Möteshandlingar finns publicerade på webbsidan tekniska nämndens föredragningslistor, handlingar och protokoll.
Välkommen!
Christina Bernhardsson (S) ordförande
Stefan Nordström (M) vice ordförande
Annika

Brännbollsyran 2024 lockade drygt 15 000 besökare per dag. Över 6 500 personer hade åkt tio mil eller längre för att besöka festivalen. Under festivalen medverkade 18 artister och 22 lokala DJ:s.

Tack Yran för en fantastisk helg!

Årets brännbollsyra blev åter igen en succé med över 15 000 besökare per dag. Peter Juneblad, näringslivsdirektör i Umeå kommun, konstaterar att det blev en bra helg för besöksnäringen. Dessutom fick föreningslivet i Umeå ett tillskott på över en miljon kronor för arbetet med arrangemanget.

Vårdkonflikten får effekter i Umeå kommun

Vårdförbundets blockad mot övertid, mertid och nyanställningar samt den pågående strejken i Region Västerbotten får effekter för Umeå kommun, främst på verksamheter inom äldre- och funktionshinderomsorgen. Det visar den konsekvensanalys som Umeå kommun har skickat till Sveriges kommuner och regioner, SKR.

Illustration som visar områdena som ska avverkas.

Nu fortsätter vi att förbereda för Tomtebo strand

I samband med byggandet av cirkulationsplatsen på Tomtebovägen ska även en mindre yta skog att avverkas. Det är en del i förberedelserna för den framtida utvecklingen av Tomtebo strand. Arbetet påbörjas i mitten av juni och beräknas pågå cirka en vecka.

Störningar i kommunens låssystem

Under måndagen drabbades flera verksamheter i Umeå kommun av att dörrar inte gick att öppna, vilket medförde problem vid exempelvis förskolor. Problemet är nu identifierat och åtgärder tas för att rätta till den uppkomna situationen. Arbetet beräknas klart under måndagen.
En uppdatering i ett av kommunens låssystem medförde att flera kortläsare slutade fungera. Problemet orsakades av den mänskl

Visa mer