Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Pressinbjudan: Invigning av restaurangprogrammets lokaler på Maja Beskow

Varmt välkommen till invigning av Restaurang- och livsmedelsprogrammets nya lokaler på Maja Beskowgymnasiet.
När: Tisdag 4 juni kl. 13
Var: På skolgården mellan Maja Beskowhallen och Maja Beskowskolan (om ni går in via skolans huvudentré så sker invigningen på innergården till vänster)
Elever, programansvarig och rektorer kommer att finnas på plats om ni vill ställa frågor.
För mer inf

Allt starkare företagsklimat i Umeå

Företagsklimatet i Umeå blir allt bättre och kommunen tar nu en åttondeplats i Svenskt Näringslivs årliga undersökning i kategorin Större stad. Den poäng som placeringen grundar sig på är den högsta kommunen har fått i undersökningen någonsin.

Umeå kommun stödjer utveckling av biokrediter

Umeå ingår nu, som första kommun i Sverige, i ett samarbetsprojekt för att skapa en modell för verifiering av biokrediter för den svenska marknaden. Klimatförändringarna och förlusten av biologisk mångfald är några av de största utmaningarna för mänskligheten idag. Biokrediter är ett verktyg för att stärka den biologiska mångfalden.

Positiva resultat för tekniska nämnden

När tekniska nämnden summerar årets fyra första månader är det ett överskott på 7,2 miljoner kronor jämfört med budget som presenteras. Detta är en betydande förbättring jämfört med samma period föregående år, då resultatet var -25,8 miljoner kronor. Skillnaden mellan åren beror främst på kostnaderna för vinterväghållning och skador på grund av kyla och snö.
Verksamheten inom Fastighet har drab

För- och grundskolenämnden redovisar underskott

För- och grundskolenämndens redovisar underskott mot budget på cirka 8 miljoner kronor för de fyra första månaderna på året. Ökat stödbehov till elever och utmaningar med små klasstorlekar för vissa skolenheter bidrar till svårigheter för skolor att ha budget i balans. Justering av befolkningsprognosen och fler barn som deltar i förskolan bidrar till ett lägre överskott jämfört med tidigare år.

Enligt ett nytt beslut i kulturnämnden och för- och grundskolenämnden ges Umeås kommunala grundskoleelever ett kulturlöfte.

Kultur på schemat under hela grundskolan

Från och med 2025 kan Umeås kommunala grundskoleelever vänta sig återkommande kulturaktiviteter inom dans, teater och musik under skoltid. Detta efter att kommunens politiker klubbat igenom ett kulturlöfte.

Planområdet ligger norr om Charlie kiosk på Teg. Markerat med rött i bilden.

Planbesked för ytterligare ett område vid Charlies på Teg

Byggnadsnämnden i Umeå har beslutat att inleda planläggning för fastigheterna Häradsdomaren 1 och 2, belägna norr om Charlie kiosk längs Bryggargatan på Teg. Planbeskedet syftar till att skapa förutsättningar för en flexibel och utökad användning av området, vilket inkluderar bostäder, verksamheter och kontor.
– Vi har redan lämnat planbesked för angränsande fastigheter i kvarteret. Därför blir

Vid Engelska skolan planeras för cirka 190 nya lägenheter. Samtidigt bekräftas användningen skola i detaljplanen. Planområdet markerat i rött.

Planbesked för område vid Engelska skolan på Böleäng

Byggnadsnämnden har beslutat att inleda planläggning för Aspgärdan 18, där Engelska skolan ligger. Planens preliminära syfte är att skapa förutsättningar för bostäder samt att bekräfta befintlig användning som skola. Ett ytterligare syfte är att stärka funktionella och gröna kopplingar i nord-sydlig riktning.

– Det är viktigt att vi fortsätter utveckla områden som Aspgärdan för att möta beh

Visa mer