Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Sjuksköterskor i Umeå kommun tas ut i blockad

Nu påbörjar Vårdförbundet de stridsåtgärder som de varslade om den 6 maj. Umeå kommun är en av 29 av kommuner som berörs från idag 20 maj klockan 16.00. Blockaden innebär att framför allt sjuksköterskor i Umeå kommun arbetar sina vanliga arbetstider, men inte övertid och mertid. Arbetsgivaren får inte heller nyanställa fackförbundets medlemmar som omfattas av blockaden.

Ingen presskonferens efter tekniska nämndens möte

Det blir ingen presskonferens efter tekniska nämndens möte 23 maj.

Handlingar för tekniska nämnden finns på www.umea.se/handlingar
Beslut och kommentarer lämnas efter mötet.
Mer information
Annika Kjellsson Lind
chef för myndighetsutövning, administration och GIS
090-161371

Inbjudan till pressträff: Hur går EU-valet till?

Varmt välkomna till en informationsträff för medier i Umeå om valet till Europaparlamentet. Under pressträffen får du se hur valet går till i praktiken och även tala med ansvariga för valarbetet i Umeå kommun. Träffen hålls måndag 20 maj klockan 13.00 i Nolia.

Preventivt sök med narkotikahundar i fritidslokaler

Med syfte att förebygga förekomst och användning av narkotika på kommunala fritidsanläggningar där många barn och ungdomar vistas har fritidsförvaltningen tecknat en överenskommelse med polisen om hundsök. Överenskommelsen innebär att fritidsgårdar, ungdomens hus samt bad- och idrottsanläggningar regelbundet söks igenom av polisens narkotikahundar.

Pressinbjudan: Midgårdsskolan anordnar EU-vecka 13-17 maj

Pressinbjudan: Midgårdsskolan anordnar EU-vecka 13-17 maj

Under en hel vecka, 13-17 maj, får eleverna på Midgårdsskolan ett fullspäckat program med fokus på politik och EU inför stundande EU-val. Som en viktig del i skolans demokratiuppdrag vill skolan öka den politiska medvetenheten och inspirera till att rösta i valet till Europaparlamentet den 6-9 juni.

Umeå2024 – Cultural Summit är en konferens med fokus på framtidens kulturfrågor.

Framtidens kulturfrågor i fokus tio år efter Umeå 2014

Vilka erfarenheter bär europeiska kulturhuvudstäder med sig? Hur tas dessa erfarenheter till vara? Vilket är vår tids största kulturprojekt? Hur kan kultur införlivas som ett självklart inslag inom utbildning? Det är några av de frågor som diskuteras 16-17 maj när konferensen Umeå2024 – Cultural Summit uppmärksammar att det är tio år sedan Umeå var Europas kulturhuvudstad.

Sjuksköterskor i Umeå kommun varslas om övertidsblockad

Under årets avtalsförhandlingar har hittills fyra fackliga avtalsområden tecknat nya avtal med SKR. Återstår gör Vårdförbundet som nu har varslat om övertidsblockad i 29 kommuner från den 20 maj, om inte parterna kommer överens.

Fler söker sommarjobb inom funktionshinderomsorgen

Ovanligt många av sommarjobben inom funktionshinderomsorgen är tillsatta och det finns goda förhoppningar om att fylla alla platser. Så den som väntat med att söka bör göra det. Utöver grundlön finns möjlighet att få en bonus på mellan 3 000 kronor upp till 10 000 kronor.

Kommunfullmäktige godkänner årsredovisning för 2023

Efter debatt om det positiva resultatet i årsredovisningen, skattetryck och olika budgettekniska detaljer beslutade kommunfullmäktige i Umeå kommun att godkänna Årsredovisningen för Umeå kommunkoncern 2023. Debatten gav också en försmak om vad som kommer att diskuteras under kommande budgetdebatter.

Visa mer