Gå direkt till innehåll

Ämnen: Undersökningar

​​Hur bedöms Umeå kommun?

​​Hur bedöms Umeå kommun?

Nu är det nio dagar kvar för 1 200 umebor att skicka in sin uppfattning om Umeå kommun. Den 11 maj stängs årets medborgarundersökning. Vad tycker man om Umeå kommun som plats att bo och leva på? Hur bedömer umeborna skolan, infrastrukturen, äldreomsorgen och kommunikationerna? Hur ser man på inflytandet i kommunen? Vad tycker man om miljöhuvudstadssatsningen? Det är sådant Umeå kommun vill veta.

Psykisk hälsa bland unga kan förbättras

Psykisk hälsa bland unga kan förbättras

De allra flesta unga i Umeå kommun upplever att de bestämmer över sitt liv och sin vardag och är trygga i sitt bostadsområde. Det finns också resultat bland ungas psykiska hälsa och fysisk aktivitet, främst bland tjejer, som kräver ökad medvetenhet och samverkan mellan hem, skola och fritid. Det visar resultatet av Unga14 i Umeå kommun.

Hur mår Unga i Umeå?

Just nu får Umeås ungdomar i åldrarna 14-19 år besvara en enkät om deras liv och hälsa i skolan, på fritiden och hemma. De får bland annat svara på frågor om hur de ser på sina möjligheter till delaktighet och inflytande, uppväxtvillkor och vanor när det gäller fysisk aktivitet, mat, alkohol och droger.

Umeå kommun ökar sitt nöjdkundindex för företagare

Umeå kommun ökar sitt nöjdkundindex för företagare

I årets servicemätning av Umeå kommuns myndighetsutövande gentemot företag höjer kommunen sitt nöjdkundindex från 62 till 68. Årets index är dessutom över medelvärdet för samtliga deltagande kommuner (67). Det myndighetsområde som förbättrat sitt värde mest är serveringstillstånd.