Gå direkt till innehåll

Ämnen: EU-frågor

Janet Ågren, S, Kommunstyrelsens andra vide ordförande och Nils Seye Larsen, MP, ordförande i Hållbahetsutskottet firade utnämningen EU Mission Label med tårta.

Umeå Kommun tilldelas prestigefylld kvalitetsstämpel – EU Mission Label

Umeå har utsetts som en av de städer i Europa som tilldelas EU Mission Label, en kvalitetsstämpel som erkänner stadens ambitiösa arbete för att bli klimatneutral till år 2030. Genom EU:s satsning på hållbara och innovativa städer kommer Umeå att få tillgång till nya resurser, samarbeten och finansiering för att driva den gröna omställningen framåt.

Pressinbjudan: Midgårdsskolan anordnar EU-vecka 13-17 maj

Pressinbjudan: Midgårdsskolan anordnar EU-vecka 13-17 maj

Under en hel vecka, 13-17 maj, får eleverna på Midgårdsskolan ett fullspäckat program med fokus på politik och EU inför stundande EU-val. Som en viktig del i skolans demokratiuppdrag vill skolan öka den politiska medvetenheten och inspirera till att rösta i valet till Europaparlamentet den 6-9 juni.

Projekt för hållbart boende och resande får EU-stöd

EU ger mångmiljonstöd till projektet "Green citizens of Europe", som Umeå kommun leder. Pengarna ska bland annat användas för att utveckla nya lösningar för hållbart boende och resande i Umeåregionen.

Byar ska bli bättre på att använda pengar från EU

På lördag träffas ett drygt 40-tal representanter för byarna runt Umeå i Slöjdföreningens lokaler på Ersboda. Det är Kontaktnätet för lokala utvecklingsgrupper som inbjuder till en träff som ska handla om hur föreningar och byalag kan bli bättre på att använda sig av EU för att skapa utveckling och förnyelse.