Gå direkt till innehåll

Ämnen: Undersökningar, rapporter

​​Hur bedöms Umeå kommun?

​​Hur bedöms Umeå kommun?

Nu är det nio dagar kvar för 1 200 umebor att skicka in sin uppfattning om Umeå kommun. Den 11 maj stängs årets medborgarundersökning. Vad tycker man om Umeå kommun som plats att bo och leva på? Hur bedömer umeborna skolan, infrastrukturen, äldreomsorgen och kommunikationerna? Hur ser man på inflytandet i kommunen? Vad tycker man om miljöhuvudstadssatsningen? Det är sådant Umeå kommun vill veta.

Psykisk hälsa bland unga kan förbättras

Psykisk hälsa bland unga kan förbättras

De allra flesta unga i Umeå kommun upplever att de bestämmer över sitt liv och sin vardag och är trygga i sitt bostadsområde. Det finns också resultat bland ungas psykiska hälsa och fysisk aktivitet, främst bland tjejer, som kräver ökad medvetenhet och samverkan mellan hem, skola och fritid. Det visar resultatet av Unga14 i Umeå kommun.

Hur mår Unga i Umeå?

Just nu får Umeås ungdomar i åldrarna 14-19 år besvara en enkät om deras liv och hälsa i skolan, på fritiden och hemma. De får bland annat svara på frågor om hur de ser på sina möjligheter till delaktighet och inflytande, uppväxtvillkor och vanor när det gäller fysisk aktivitet, mat, alkohol och droger.

Umeå kommun ökar sitt nöjdkundindex för företagare

Umeå kommun ökar sitt nöjdkundindex för företagare

I årets servicemätning av Umeå kommuns myndighetsutövande gentemot företag höjer kommunen sitt nöjdkundindex från 62 till 68. Årets index är dessutom över medelvärdet för samtliga deltagande kommuner (67). Det myndighetsområde som förbättrat sitt värde mest är serveringstillstånd.

Umeå är en trygg och säker stad

Umeå är en trygg och säker stad, även om det finns förbättringsområden. Det visar Sveriges kommuner och landstings rapport "Öppen jämförelse Trygghet och säkerhet".

Umeå växer med 500 personer i år

Umeå har nu 111 571 invånare. Befolkningsökningen för hela 2007 kommer att bli ungefär 500 personer enligt kommunens bedömning.

Brukarna ger Socialtjänsten goda betyg

92 procent av Socialtjänstens brukare är nöjda eller mycket nöjda med de insatser, det stöd och den service som Socialtjänsten tillhandahåller.

Umeåregionsamarbete prisas av revisorer

De sex kommunerna i Umeåregionen är duktiga på att samarbeta. Det tio år gamla samarbetet är väl strukturerat. Planering, styrning fungerar mycket bra liksom uppföljning och rapportering. Det skriver revisorerna i en ny rapport.

INBJUDAN TILL PRESSEMINARIUM MED LUNCH

Umeå kommun fick igår beslut från Skolverket om återkrav av statsbidrag till personalförstärkning inom förskolan, de så kallade Hallengrenpengarna.

Beslut i planeringsutskottet den 19 september 2006 (sammandrag):

I Umeå kommun är det tradition att kartlägga umebornas resvanor vart tionde år. Senaste kartläggningen genomfördes 1998. Planeringsutskottet har nu beslutat att satsa 800 000 kronor på en ny kartläggning som omfattar 3500 umebor.

Beslut i arbetsutskottet den 19 september 2006 (sammandrag):

Fastighetsproffsen Norlander & Fessé får i uppdrag att sköta driften av det västra förvaltningsområdet (fastighetsskötsel) de kommande två åren. Det blev resultatet av kommunens upphandling. Norlander & Fesses ska nu teckna ett avtal med Umeå kommun som löper under perioden 1 januari 2007 till och med den 31 december 2009.

Eleverna tog över politikernas stolar i för- och grundskolenämnden

Elever på nämnd är ett av flera sätt att stärka skoldemokratin och öka elevinflytandet på Umeås 7-9 skolor. Ett elevråd är från och med nu representerat på varje nämndsmöte och har en punkt på dagordningen för sina åsikter, frågor och idéer. Västangårds elevråd var först ut att delta på nämnden och diskussionerna flödade.

Verksamhetsplanearbetet påbörjat i för- och grundskolenämnden

För- och grundskolenämnden har idag haft en arbetsnämnd kring verksamhetsplan för 2007-2009. De områden som nämnden kommer att fokusera kring i det fortsatta arbetet är främst barngruppernas storlek i förskolan och anpassning av lokaler och personal utifrån att vi har fler barn i förskolan och färre elever i grundskolan.

Visa mer