Gå direkt till innehåll

Ämnen: Friskvård

Navet värd för Sveriges största vattenträningskonferens

Söndag och måndag, 18–19 augusti, är Navet värd för H2O inspirationsdagar, Sveriges största konferens för vattenträning. Under dagarna kommer det att genomföras cirka 30 vattenträningspass och workshops för ca 50 deltagare.

Hyllar cykeln med egen dag

Att ta sig fram på cykel är bra för både hälsan och miljön. På lördag uppmärksammas cykling med bland annat hjälmutdelning, elcykelprovning och Umeås cykeljunta som visar hur enkelt det kan vara att laga sin cykel.

 I Umeå kommun finns det omkring 20 000 seniorer och på fredag samlas närmare 400 kulturintresserade seniorer på Vävenscenen.

Stort intresse för seniorevent på Vävenscenen

Närmare 400 seniorer kommer fredag 10 februari till Vävenscenen för att delta i Kultur + seniorer = sant. Ett inspirerande, roligt, matnyttigt och peppande event. – Eventet är helt fullsatt och vi har flera på väntelista, säger Madelene Edlund, kulturkonsulent för Kultur för seniorer.

Hälsans stig – ett nyttigt sätt att upptäcka Umeå

Umeå har fått en ny motionssträcka – Hälsans stig. Den 1 mil långa sträckan i centrala Umeå är anpassad för alla grupper; söndagsflanörer, löpare, dagisgrupper och pensionärer. På torsdag den 21 juni klockan 11.00 inviger fritidsnämndens ordförande Lena Sandlin (s) Umeås första Hälsostig.