Gå direkt till innehåll

Ämnen: Företagande, allmänt

​Dragonskolan anordnar entreprenörsdag

På torsdag 21 januari arrangerar Dragonskolan E-dagen i samarbete med Ung Företagsamhet Västerbotten. E-dagen är en temadag fylld av entreprenörskap, ekonomi, energi och eftertanke. Temadagen inleds med en föreläsning av Christina Richardsson, efter det följer workshops och eleverna pitchar sina företag på scenen. Under E-dagen kommer även ett sextiotal av Dragonskolans UF-företag att ställa ut

Bättre service för företagen

Umeå kommun förbättrar sitt servicearbete gentemot företag. Åtgärdena utgår från synpunkter som företagen i Umeå framfört. Det handlar om att förtydliga informationen så att processerna går snabbare, till exempel inom områdena bygglov samt mark och exploatering. Kommunen förbättrar även den direkta kommunikationen i detaljplanshanteringen.

Potentialen i socialt företagande

Potentialen i socialt företagande Intresset för sociala företag ökar i Sverige. Det finns drygt 350 företag i Sverige och de blir hela tiden fler. För att skapa bättre förutsättningar för utveckling av sociala företag i Umeå och Vännäs kommun, har Stödstrukturen för socialt företagande bjudit in till ett utvecklingsseminarium 12 november.

Professionell Idrott gästar Umeå i oktober

Professionell Idrott gästar Umeå i oktober

Den svenska idrottsbranschens tyngsta aktörer finns på plats för seminariet Professionell idrott i Umeå den 6:e oktober. Under dagen utses Sveriges främsta idrottskommun. - Att använda idrott för att driva på regional utveckling är mer aktuellt än någonsin och något vi arbetar med dagligen i Umeå, säger Simon Dahl, evenemangsansvarig på Visit Umeå.

Umeå kommun ökar sitt nöjdkundindex för företagare

Umeå kommun ökar sitt nöjdkundindex för företagare

I årets servicemätning av Umeå kommuns myndighetsutövande gentemot företag höjer kommunen sitt nöjdkundindex från 62 till 68. Årets index är dessutom över medelvärdet för samtliga deltagande kommuner (67). Det myndighetsområde som förbättrat sitt värde mest är serveringstillstånd.

Vem blir Årets verksamhet 2006?

Umeå kommun har för andra året utsett en enhet till ”Årets verksamhet”. Årets vinnare koras och firas vid en ceremoni på Plaza på torsdag den 2 november klockan 13.15.