Gå direkt till innehåll

Ämnen: Byggnadsindustrin, branschfrågor

Överst från vänster: Fredrik Larsson, till höger: Johnér, nere till vänster: Matilda Audas Björkholm, nere till höger: Skellefteå kommun.

Norrlandsstäder samarbetar inom stadsbyggnad

Hur skapar vi attraktiva städer för att möta behoven i den gröna omställningen? Vilka processer behöver vi utmana och hur kan vi genom nya samarbeten hitta smarta lösningar? Dessa och andra brännheta ämnen diskuteras under Stadsbyggnadsdagen den 5 september.

Möjligt med förtätning på Teg

Nu finns planmässiga förutsättningar för förtätning med bostäder på en fastighet mellan broarna på Teg. En enig byggnadsnämnd beslutade att anta den reviderade detaljplanen för Nötskrikan 1, som ligger i korsningen Tjärhovsgatan/Orrvägen.

Susanne är Umeå kommuns nya fastighetschef

Susanne är Umeå kommuns nya fastighetschef

Umeå kommuns nya fastighetschef är på plats. Det är Susanne Aidanpää, 46, som tar över förvaltningsansvaret för 967 000 kvadratmeter skolor, servicehem och fritidslokaler med mera. Susanne kommer närmast från Skellefteå kommun där hon var ekonomichef i ca 4,5 år.

Två yrkeshögskoleutbildningar till Umeå

Umeå kommun lämnade i september 2012 in ansökningar till Yrkeshögskolemyndigheten för att starta yrkeshögskoleutbildningar. Två av dessa har beviljats statsbidrag.

Två kvarter mot en stadsmässigare karaktär

Kvarteren Thor och Forsete i centrala Umeå kan få nya utseenden. Vid dagens Näringslivs- och planeringsutskott beslutades att tillstyrka att planförslagen för kvarteren förs vidare i planprocessen.