Gå direkt till innehåll

Ämnen: Anställningsfrågor, kollektivavtal

Foto: Anna Talvite

Hon blir ny kulturdirektör för Umeå kommun

Jenny Skarstedt, idag resultatområdeschef i Södertälje kommun, blir ny kulturdirektör för Umeå kommun. Hon tillträder sin roll 1 november. Jenny Skarstedt har lång erfarenhet från ledande kulturroller inom offentlig sektor och jobbar idag som resultatområdeschef för Södertälje kommun.

Höjd ersättning till kontrakterade jour- och familjehem

Individ- och familjenämnden har beslutat att höja arvodet till kontrakterade jour- och familjehem med 1,5%. Det motsvarar den ökning kommunanställda fått som insättning till tjänstepension och ska ses som ett sätt att trygga framtida pension.

Fler söker sommarjobb inom funktionshinderomsorgen

Ovanligt många av sommarjobben inom funktionshinderomsorgen är tillsatta och det finns goda förhoppningar om att fylla alla platser. Så den som väntat med att söka bör göra det. Utöver grundlön finns möjlighet att få en bonus på mellan 3 000 kronor upp till 10 000 kronor.

Underskott för brandförsvaret tydliggör behov inför kommande år

Umeåregionens brand- och räddningsnämnd redovisar ett underskott på 2,9 miljoner kr för 2023. Åtgärdsplanen som togs under hösten minskade underskottet, men en fortsatt stram budget kan riskera att leda till negativa effekter på förmågan att genomföra räddningsinsatser. Nämnden ser därför ett tydligt behov av en utökad budget för 2025.

Nu är sjuksköterskornas lön och sommarbonus för 2024 klar

Ny grundlön för sjuksköterskor i Umeå kommun 2024 är 31 200kr. Dessutom är sommarbonusarna beslutade och jobbannonserna inför sommaren 2024 finns redan nu på umea.se/ledigajobb. Allt för att lyckas rekrytera alla sjuksköterskor som behövs inför sommarperioden.

Några av de 201 medarbetare som har arbetat 25 år i Umeå kommun, 2023. Daniel Lindström, Maria Thorén, Maria Svanström, Dan Åberg. Linda Eriksson, Anette Jonsson, Eva Österlund, Lena Sjöstedt, Katrin Lomvik, Siv Wallberg.

Över 200 medarbetare hyllades för 25 års trogen tjänst

I måndags, den 4 december, uppmärksammades 201 medarbetare och förtroendevalda i Umeå kommun för 25 års trogen tjänst. Rådhusets festsal på Rex fylldes med ett stort antal jubilarer. Deltagarna fick under två timmar avnjuta en lunch där bland andra kommunfullmäktiges ordförande Marie-Louise Rönnmark höll tal.

Sunda och hållbara offentliga affärer

I slutet av mars var Umeå kommun värd för en nätverkskonferens i Umeå. Temat för konferensen var ”Upphandling med social hänsyn”. Tio kommuner från Malmö i söder till Boden i norr, diskuterade och bytte erfarenheter kring ämnet.

Nytt arbetstidsavtal för lärare i Umeå

För- och grundskolan i Umeå har ett Pedagogiskt stödcentrum som bland annat består av en resursskola som tillfälligt stödjer elever i en annan miljö än den "hemskola" eleven tillhör. Umeå kommun har slutit ett lokalt arbetstidsavtal i resursskolan som ska stödja elevernas behov. Avtalet med Lärarförbundet och Lärarnas riksförbund är unikt i Sverige.