Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Umeå kommun ställer sig bakom nytt serviceprogram för landsbygder

Umeå kommun ställer sig bakom Region Västerbottens förslag till serviceprogram för Västerbotten 2024–2030. Programmet syftar till att förbättra kommersiell service i länets serviceglesa områden. Kommunen föreslår dock vissa justeringar för att bättre möta specifika lokala behov.

– Det är oerhört viktigt att det finns förutsättningar att bo och verka i alla delar av Umeå kommun. För att göra det behövs en tillfredsställande nivå av grundläggande kommersiell service. Det program som vi nu ställer oss bakom ska främja grundläggande kommersiell service i områden där det är svårt att bedriva service på kommersiella grunder, säger Janet Ågren (S), ordförande i kommunstyrelsens planeringsutskott.

Programmet som Region Västerbotten har tagit fram syftar till att samordna och prioritera ekonomiska stöd och insatser för kommersiell service i länets serviceglesa områden. Det inkluderar dagligvaror, drivmedel, apoteks- och postombudstjänster samt grundläggande betaltjänster.

I remissvaret betonar Umeå kommun vikten av kommersiell service för landsbygdernas invånare och företagare. Dagligvarubutiker fungerar inte bara som servicegivare utan också som sociala samlingsplatser som bidrar till minskad ensamhet och ökad gemenskap. Umeå kommun ser därför positivt på att Region Västerbotten prioriterar arbetet med kommersiell service och samordnar insatserna i länets femton kommuner.

Enligt remissvaret bör programmet även belysa de särskilda utmaningar som dagligvarubutiker i tätortsnära landsbygder möter, där konkurrensen med större tätorters serviceutbud är påtaglig. Umeå kommun föreslår även en större flexibilitet i de ekonomiska stöden för att bättre kunna möta de geografiskt skiftande förutsättningarna.

I programmet saknar kommunen också ett resonemang om andra typer av stöd än ekonomiska, som kan erbjudas kommersiella servicegivare. Erfarenheter från tidigare serviceprojekt visar att lokal samverkan och stöd i dialoger med myndigheter och grossister är ovärderliga för butiker med begränsade resurser.

Kommunen föreslår vidare att programmet tydliggör rollerna för de olika parterna och hur samverkan bäst kan ske. Dessutom betonas vikten av att utveckla laddinfrastruktur i serviceglesa områden och att inkludera nya servicelösningar som obemannade butiker och hybridbutiker.

– Förutsättningar och utmaningar kan variera stort mellan olika landsbygder. Det är mycket viktigt att programmet tar hänsyn till detta och hanterar varje fall med flexibilitet, säger Anders Ågren (M), kommunalråd, Umeå kommun.

Mer information:
Janet Ågren (S)
ordförande i kommunstyrelsens
planeringsutskott
Umeå kommun
070-610 47 85
janet.agren@umea.se

Anders Ågren (M)
kommunalråd
Umeå kommun
070-341 67 64
anders.agren@umea.se

Ämnen

Regioner


Umeå kommun har 13 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna har medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor 133 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Kontakter

Mattias Mitz

Mattias Mitz

Presskontakt Press Officer +46 70 495 51 34