Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Umeå kommun deltar i årets prideparad

Nu är det snart dags! Umepride går av stapeln i dagarna tre och på lördag den 28 september kommer olika verksamheter och representanter för Umeå kommun att delta i prideparaden.

– Det här är ett väldigt positivt och väldigt viktigt arrangemang för Umeå kommun som arbetsgivare att delta i. Precis som Umepride står Umeå kommun upp för alla människors lika värde och för friheten att älska vem man vill. Medverkande i Umeå Pride ger oss också möjlighet att fira mångfald och inkludering tillsammans med Umeåborna, säger Karin Ahnqvist, HR-direktör, Umeå kommun.

Medier är varmt välkomna att delta och ställa frågor om kommunens arbete när det gäller HBTQI, kommunens värdegrund och arbetet med mänskliga rättigheter. Thomas Hansen, kommunikationsdirektör i Umeå kommun som också kommer att medverka under Umepride understryker betydelsen av kommunikation och tydlighet när det gäller dessa frågor.

– Organisationen Umeå kommun kommer att växa med över 1 000 personer per år de närmaste åren och som norra Sveriges största arbetsgivare är det en självklarhet att vi är på plats under Umepride. Vårt budskap är att alla är välkomna till Umeå kommun och ingen ska bli diskriminerad för sin sexuella läggning eller könsöverskridande identitet, säger Thomas Hansen.

Lördag den 28 september
Kl. 11.15 – 14.00
Paraden utgår från Döbelns park kl. 11.30

Vill du som journalist träffa Karin Ahnqvist eller Thomas Hansen i samband med prideparaden på lördag så är du varmt välkommen att höra av dig och boka en tid.

Läs mer: UMEPRIDE

Mer information:
Karin Ahnqvist
HR-direktör
Umeå kommun
070-550 79 12
karin.ahnqvist@umea.se

Thomas Hansen
kommunikationsdirektör
Umeå kommun
070-881 42 05
thomas.hansen@umea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå kommun har 13 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna har medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor 133 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Kontakter

Mattias Mitz

Mattias Mitz

Presskontakt Press Officer +46 70 495 51 34