Gå direkt till innehåll
Foto: Fredrik Larsson
Foto: Fredrik Larsson

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Höstljus 2024

Välkommen till pressvisning av årets upplaga av ljusfestivalen Höstljus. Torsdag 24 oktober klockan 17.00 med start i Lars Widding-parken och därefter promenad i stadskärnan.

Årets upplaga av Höstljus bjuder på glädjespridande ljussättningar så väl som interaktiva ljusinstallationer och samtidskritiska ljuskonstverk av lokala konstnärer och kreatörer. Höstljus 2024 går under temat Med nya ögon.

På plats finns landskapsingenjör Sara Hedlund, konstintendent Moa Krestesen, kursledare vid Konsthögskolan Malin Arnell samt några av konstnärerna och kreatörerna som har varit delaktiga.

Datum: Torsdag 24 oktober
Tid:
Klockan 17.00–19.00
Plats:
Start i Lars Widdings park. Därefter Broparken – Strandpromenaden – Rådhusparken – Årstidernas park – Döbelns park – Scharinska trädgårdsmästarbostad.

Välkomna!

Kontakt

Sara Hedlund
landskapsingenjör
Gator och parker
090-16 21 29
sara.hedlund@umea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå kommun har 13 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna har medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor 133 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Kontakter

Emma Fogelström

Emma Fogelström

Kommunikatör Teknik och fastighet

Relaterat innehåll

Höstljus startar 25 oktober. Foto: Fredrik Larsson

Höstljus är tillbaka och sätter färg på Umeå

25 oktober är Höstljus tillbaka igen med ett 40-tal ljuskonstverk som sätter färg på Umeå under årets mörkaste dagar. Tema för året är Med nya ögon och bland nyheterna finns installationer från studenter på Konsthögskolan vid Umeå universitet och ett samarbete mellan Kulturskolan och Bris där barn kommer skapa ett lysande konstverk i höstmörkret.