Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Mellan Kärnvägen och Törelvägen på Ersboda planeras för ett 50-tal nya lägenheter.

Godkänd detaljplan för 50-tal nya lägenheter på Östra Ersboda

Byggnadsnämnden har antagit detaljplanen för Töreln 6 som möjliggör uppförandet av två flerbostadshus på Östra Ersboda. Planområdet, som avgränsas av Kärnvägen i väster och Törelvägen i norr och öster, omfattar även möjligheter till garage och kompletterande byggnader.

Öster om Engelska skolan har en ny detaljplan godkänts. Här planeras för bostäder och en förskola.

Godkänd detaljplan för 150 lägenheter och förskola på Böleäng

En detaljplan har godkänts för ett område beläget väster om Internationella Engelska Skolan på Böleäng. Planen öppnar upp för byggnation av bostäder och centrumverksamheter samt en ny förskola. Totalt kan det bli cirka 150 nya lägenheter.

Detaljplanen för Kungsvägen i Sävar godkänd

Som en del i planeringen för Norrbotniabanan har en ny detaljplan tagits fram för vägar i anslutning till det kommande resecentrumet i Sävar. Detaljplanen är nu godkänd och innebär förändringar för Kungsvägen och Generalsvägen. Detaljplanen innebär också att gång- och cykeltunneln mellan Granvägen och Drottninggatan ersätts med en gång- och cykelbro.

Höjd ersättning till kontrakterade jour- och familjehem

Individ- och familjenämnden har beslutat att höja arvodet till kontrakterade jour- och familjehem med 1,5%. Det motsvarar den ökning kommunanställda fått som insättning till tjänstepension och ska ses som ett sätt att trygga framtida pension.

Hela centrum fylls av kultur

Det blir en dag full av musik, sång, dans, drama och andra kulturella uttryck när Kulturskolans elever tar över centrum 25 maj. Kulturskolans dag är ett sätt att visa hur kultur skapar kreativitet och gemenskap där alla är välkomna att vara med och prova på.

Kulturförvaltningens programchef Elin Hellrönn tillsammans med Selams grundare och VD Teshome Wondimu och Selams Sverigechef Johan Egerbladh Eurenius.

Väven inleder nytt samarbete

Väven inleder ett nytt samarbete tillsammans med kulturföreningen Selam. Samarbetet, som går under namnet Väven x Selam, kommer att fokusera på musik med starka kopplingar till de geografiska områdena Afrika, Karibien och Latinamerika. Målet är att attrahera en bredd av olika publikgrupper till Väven.

Navet stängt på grund av legionellabakterier

Navet i Umeå har stängt efter att legionellabakterier har upptäckts i ett duschutrymme. Innan badanläggningen kan öppna igen behöver fastighetsägaren, Inab, utfärda åtgärder i fastigheten och ny provtagning ska visa att legionellan är borta.

Miljö- och hälsoskydd stänger simhall efter fynd av legionella

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Umeå har beslutat att stänga Navet och duschutrymmena hos Umeå Sport och Motion, USM, med omedelbar verkan. Detta efter att Navet i samband med provtagning har hittat halter av bakterien legionella i en dusch.

Badhuset Navet stänger med omedelbar verkan

Umeå kommun har beslutat stänga badhuset Navet med omedelbar verkan. För mer information bjuder kommunen in till en pressträff där berörda verksamheter kommer informera om stängningen, orsaker, tidsomfång med mera.

Visa mer