Gå direkt till innehåll

Ämnen: Sociala villkor

Sunda och hållbara offentliga affärer

I slutet av mars var Umeå kommun värd för en nätverkskonferens i Umeå. Temat för konferensen var ”Upphandling med social hänsyn”. Tio kommuner från Malmö i söder till Boden i norr, diskuterade och bytte erfarenheter kring ämnet.

​​Sfi – Klara, färdiga, gå! – nytt arbetsmarknadsprojekt

Sfi – Klara, färdiga, gå! är ett projekt i tre steg som har som huvudmål att hjälpa invandrade personer med kort eller ingen skolbakgrund ut på arbetsmarknaden och in i egen försörjning i Umeå kommun. De tre orden i projektets namn symboliserar också tre steg för att nå målet.

Samverkan för att minska arbetslöshet bland unga

Umeå och Vännäs kommun och Samordningsförbundet Umeå-Vännäs tecknat en lokal överenskommelse med Arbetsförmedlingen i Umeå. Det för att samverka, för att minska arbetslösheten bland unga. Syftet är att utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktig minska ungas arbetslöshet och öka ungdomars delaktighet i arbetskraften.

Potentialen i socialt företagande

Potentialen i socialt företagande Intresset för sociala företag ökar i Sverige. Det finns drygt 350 företag i Sverige och de blir hela tiden fler. För att skapa bättre förutsättningar för utveckling av sociala företag i Umeå och Vännäs kommun, har Stödstrukturen för socialt företagande bjudit in till ett utvecklingsseminarium 12 november.