Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Välkommen till invigning av samisk boendeenhet

Nu öppnar en ny enhet med samisk profil på Tegs vård- och omsorgsboende i Umeå. Profilen innebär samiska inslag i både utom- och inomhusmiljön, med bland annat en särskild eldstad, samisk konst och firande av samiska högtider.

Äldrenämndens ordförande Carin Nilsson invigningstalar, vi skålar i bubblig dryck och sedan finns det möjlighet att gå en rundvandring.

– Det har funnits en stor efterfrågan på ett boende som kan erbjuda en samisk inriktning. Kommunen har tillsammans med den samiska minoriteten pratat om hur vi kan möta efterfrågan på bästa sätt, och nu kan vi äntligen slå upp dörrarna. Förhoppningen är att enheten utöver samisk kultur också ska kunna erbjuda språkkunnig personal, säger äldrenämndens ordförande Carin Nilsson.

Datum och tid: Fredag 22 mars klockan 13.00 (pågår till cirka 14.30)
Plats: Norra Obbolavägen 45, Teg vård och omsorgsboende, enhet J

Ingen anmälan krävs. Välkommen!

Frågor?

Anna Bergström
Kvalitetschef
090-16 13 52
anna.bergstrom@umea.se

Sanna Kasos
Enhetschef, Tegs vård- och omsorgsboende
090-16 51 52
sanna.kasos@umea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå kommun har 13 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna har medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor 133 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Kontakter

Cecilia Sondell

Cecilia Sondell

Kommunikatör Äldreomsorg 070-955 36 08