Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Umeås satsar på hållbar utveckling i skolan

Naturskolan och för- och grundskolan i Umeå kommer under 3 år samarbeta med Den Globala Skolan för att arbeta med hållbar utveckling. Som en del av det arbetet kommer alla pedagoger och ledare från förskolan och skolan samt elever från årskurs 7-9 på Storsjöskolan medverka i workshops.

Måndagen den 13/4 kommer Den Globala Skolan och Naturskyddsföreningen till Storsjöskolan i Holmsund och håller i workshops för pedagoger och elever. Det är ett led i att skolan har gjort en ansökan till utmärkelsen Skola för hållbar utveckling. Nu får skolan ett speciellt tillfälle att ge pedagoger från förskolan till årskurs 9 samt eleverna i årskurs 7-9 en gemensam plattform att stå på. De kommer arbeta med olika former av workshops som kommer ge deltagarna olika verktyg i att själv välja hur man kan bidra till ett mer energisnålt sätt att konsumera och förhålla sig i tillvaron.

Skolan kommer att jobba vidare på att integrera lärande för hållbar utveckling utifrån de workshops som Den Globala Skolan och Naturskyddsföreningen håller i. Målet är att arbeta med hållbar utveckling så att det blir en helhet i verksamheten.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Mattias Mitz

Mattias Mitz

Presskontakt Press Officer +46 70 495 51 34