Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Umeå testar nytt koncept med SM-veckanpass

För första gången i SM-veckansammanhang kommer ett övergripande SM-veckanpass att finnas för försäljning. Passen säljs endast under vecka 50 och ger inträde till samtliga idrotter under hela veckan.

– Vi ser det här som en förstudie för att undersöka om det finns något intresse för en gemensam entrébiljett som gäller för alla idrotter, säger Outi Krekula, projektledare för SM-veckan Umeå. Riksidrottsförbundet har länge uttryckt en ambition att kunna erbjuda besökare möjlighet att lösa en biljett till samtliga tävlingar, men det har aldrig tidigare testats. Nu går Umeå i täten och vill se om det faller väl ut.
– Problemet är ju att vissa idrotter tar entré på sina tävlingar och andra inte. Det gör att ett övergripande SM-veckan skulle kunna inkräkta på arrangörernas planerade biljettintäkter. Men nu har vi arbetat efter en modell där intäkterna för SM-veckanpassen går direkt tillbaka till arrangörerna. Vi hoppas att det faller väl ut för både publik och arrangörer, säger Outi.

”Ge en mästare i julklapp”
SM-veckanpassen säljs endast under vecka 50, där kampanjen heter ”Ge en mästare i julklapp”.
– Vi vill göra en rolig grej av det eftersom det hamnar mitt i julhandeln. Det är ju inte alla som kommer att kunna lägga en mästare i julklappssäcken, säger Outi.
Men det gäller att vara på tå, för det är endast 1000 biljetter som kommer att släppas.
– Eftersom det är en förstudie ville vi begränsa biljettantalet, så de som är intresserade får vara vakna, fortsätter hon.
SM-veckanpassen kan köpas under hela vecka 50 på Turistbyrån i Umeå samt i SM-veckans monter i Utopiagallerian under lördag (14 december) och på Strömpilen (söndag 15 december).

För mer information

Outi Krekula
projektledare SM-veckan 2014
Umeå kommun
090-16 21 45
070-699 35 59
outi.krekula@umea.se

Linn Lundström
kommunikatör SM-veckan 2014
Umeå kommun
070-308 84 24
linn.lundstrom@umea.se

 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


 

Kontakter

Mattias Mitz

Mattias Mitz

Presskontakt Press Officer +46 70 495 51 34