Gå direkt till innehåll
Illustrationen visar var förbifart och cirkulationsplats ska byggas.
Illustrationen visar var förbifart och cirkulationsplats ska byggas.

Pressmeddelande -

Umeå kommun bygger ny cirkulationsplats på Tomtebovägen/Betongvägen

Som en förberedelse för den kommande utbyggnaden av Tomtebo strand byggs en cirkulationsplats på Tomtebovägen/Betongvägen. Arbetet planeras att påbörjas i mitten av maj och beräknas pågå fram till oktober 2024.

– Under byggperioden kommer vi etablera en förbifart för fordonstrafik så att trafiken kan fortsätta flyta på så smidigt som möjligt genom arbetsområdet. Vägarbeten innebär alltid påverkan för trafiken men vi försöker minimera störningarna så mycket vi kan, säger Thomas Nordlander, projektstrateg/samordning, Umeå kommun.

Cirkulationsplatsen på Tomtebovägen är en förberedande åtgärd inför den större utbyggnaden av Tomtebo strand. Inledningsvis ska den fungera som en infart till arbetsområdet för byggtrafiken och när infrastrukturen är klar blir det en av huvudinfarterna till Tomtebo strand.

Under tiden cirkulationsplatsen byggs ska en förbifart för fordonstrafik att tillfälligt asfalteras och gå förbi infarten till Stora Coop. Infarten till Coop via Betongvägen samt gång- och cykelvägen längs med Tomtebovägens östra sida kommer vara tillgänglig under hela byggtiden.

Tidplan

Planerad byggstart är mitten av maj 2024 och cirkulationsplatsen förväntas vara klar för användning i oktober 2024.

För mer information om byggnationerna av cirkulationsplatsen eller Tomtebo strand, läs mer på www.umea.se/tomtebostrand

Kontaktuppgifter

Thomas Nordlander
Projektstrateg/samordning, Umeå kommun
090-16 53 79
thomas.nordlander@umea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå kommun har 13 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna har medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor 133 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Kontakter

Anna Hillgren

Anna Hillgren

kommunikatör Teknik och fastighet