Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Träffa de kommunala gymnasieskolorna på Yrkes-SM

Under Yrkes-SM, som arrangeras på Nolia 14-16 maj, kommer de kommunala gymnasieskolorna i Umeå att visa upp sina utbildningar i hall 7 (en av ishallarna) på mässområdet. Förutom en presentation av utbildningarna och framtida yrken blir det tävlingar och uppträdanden. Gymnasiesärskolan kommer också att delta med egna uppvisningstävlingar inom flera områden.

Alla grundskolor i norra Sverige är inbjudna till Yrkes-SM. Arrangemanget är därför ett utmärkt tillfälle för de kommunala gymnasieskolorna att träffa blivande elever. Yrkes-SM pågår på hela Noliaområdet, både utomhus och inne i mässhallarna.  

I hall 7 kommer gymnasiesärskolan att ha uppvisningstävlingar, uppvisningar och prova-på aktiviteter inom flera olika områden. I anslutning till detta har alla kommunala gymnasieprogram egna montrar där elever och lärare visar upp sina utbildningar. I varje monter kommer det också att finnas tävlingar för besökarna med koppling till respektive utbildning.

Fakta/Yrkes-SM 2014

  • 27 tävlande yrken, 15 uppvisningsyrken och 7 grenar med uppvisningstävlingar från särskolor i Västerbotten, totalt 49 yrken, allt från billackerare till vårdyrken.
  • Vinnarna av respektive yrkeskategori blir en del av Yrkeslandslaget som tävlar i EM i Lille i oktober samt i VM i Sao Paulo 2015.
  • Utöver tävlingarna genomförs en rad konferenser och seminarier för bland annat studie- och yrkesvägledare och för skolchefer och skolpolitiker om aktuell skolpolitik.
  • Yrkes-SM genomförs i samarbete mellan WorldSkills Sweden, Region Västerbotten, Nolia och Umeå kommun i samverkan med en rad andra kommuner i norr.
    Tävlingssajt: www.yrkessm.se

    P
    ressbilder: www.worldskills.se

För mer information kontakta:
Stina Andersson
Kommunikatör,
Umeå kommun
070-242 64 46
stina.andersson@umea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


 

Kontakter

Mattias Mitz

Mattias Mitz

Presskontakt Press Officer +46 70 495 51 34