Gå direkt till innehåll
Tegsvägen kommer stängas av den 11 mars.
Tegsvägen kommer stängas av den 11 mars.

Pressmeddelande -

Tegsvägen stängs av 11 mars

Från och med måndag 11 mars stängs en del av Tegsvägen. Vägen ska sänkas för att säkra delar av Teg mot översvämning och för att möjliggöra nya flerbostadshus mellan Tegsvägen och Yrkesvägen. Arbetet är en del av den pågående stadsomvandlingen på Teg, "Innanför ringleden". Tegsvägen beräknas öppna igen under senhösten 2024.

Det görs flera åtgärder för att minska de negativa effekterna. Bland annat byggs en tillfällig väg från Tegsvägen till Yrkesvägen och gång- och cykeltunneln som går under Tegsvägen fram till Vintergatan hålls öppen under hela byggtiden.

– Vi förstår att avstängningen innebär utmaningar, framför allt för boende på Söderslätt. Om man planerat att använda bil, får man räkna med att det tar längre tid än vanligt, säger Katarina Gref, projektledare.

Förändringar i omledningar och avstängningar kan komma att ske under byggperioden. På projektsidan www.umea.se/tegsvagen finns kartor som visar vilka omledningar som gäller. Projektsidan uppdateras löpande med status på projektet och det finns möjlighet att prenumerera på sidan.

Kontakt

Katarina Gref
Projektledare Gator och parker, Umeå kommun
katarina.gref@umea.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå kommun har 13 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna har medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor 133 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Kontakter

Olof Bergvall

Olof Bergvall

Kommunikationschef Teknik och fastighetsförvaltningen