Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Struktur för arbete med säkerhet och trygghet i Umeå kommun

Tekniska nämnden föreslår kommunfullmäktige att godkänna förslaget till Umeå kommuns program för säkerhet och trygghet 2013-2015 och att uppmana kommunens bolag att följa programmet. Programmet har till syfte att skapa en struktur för kommunens samlade säkerhets- och trygghetsarbete.

Umeå kommuns program för säkerhet och trygghet 2013-2015 ersätter flera äldre planer. Kommunfullmäktige föreslås samtidigt godkänna revidering av Umeå kommuns informationssäkerhetspolicy.

- Det här är en mycket viktig del i kommunens arbete för öka medborgarnas säkerhet och trygghet, säger Lasse Jacobson, ordförande i tekniska nämnden.

Skapar struktur för säkerhetsarbetet
Umeå kommuns program för säkerhet och trygghet har till syfte att skapa en struktur för kommunens samlade säkerhets- och trygghetsarbete och skapa en översikt och samsyn kring mål, ambitioner, arbetssätt och uppföljning. Programmet redovisar även vilka roller och vilket ansvar som olika aktörer har i kommunens säkerhets- och trygghetsarbete. Programmet utformas som ett ramprogram för Umeå kommuns verksamheter med kompletterande delprogram/planer för specifika områden.

Stöd och vägledning
Programmet tillsammans med underliggande planer och riktlinjer ska vara ett stöd för kommunens verksamheter och ge vägledning i vad kommunen dels är skyldig att utföra och dels vad som är kommunens ambitioner. Det ska även underlätta uppföljning av kommunens säkerhetsarbete. Allt arbete inom ramen för programmet ska ingå i den ordinarie verksamhetsplaneringen.

- Programförslaget är en första ansats att samla kommunens arbete med säkerhets- och trygghetsfrågor. Men kommunens säkerhetsarbete är mer omfattande än vad som tas upp i programmet, avslutar brandchef Lars Tapani, Umeå kommun.


Kontakt
Lasse Jacobson (V)
tekniska nämndens ordförande
090-16 14 04
070-295 14 04
lasse.jacobson@umea.se

Stefan Nordström (M)
tekniska nämndens vice ordförande
070-690 79 39
stefan@nittio5noll9.se

Andreas Lundgren (S)
tekniska nämndens andra vice ordförande
070-533 58 24
andreas.lundgren@umea.se

Lars Tapani
brandchef
090-16 22 15
070-326 70 09
lars.tapani@umea.se


Ämnen

Kategorier

Regioner


 

Kontakter

Mattias Mitz

Mattias Mitz

Presskontakt Press Officer +46 70 495 51 34