Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sävar simhall öppnar ikväll

Ikväll kan Sävar simhall öppna igen efter sommaren. Mottaget provresultat efter åtgärder visar att det inte finns legionella i anläggningen och simhallen kan öppna för badsugna gäster.

Inför höstens öppning av Sävar simhall upptäcktes förhöjda värden av legionellabakterier vid en provtagning. Som en säkerhetsåtgärd beslutades då att inte öppna anläggningen på planerat datum 2 september, utan öppningen försenades med en vecka.

Orsaken till de förhöjda värdena var sannolikt att anläggningen varit stängd under sommaren och vattnet blivit för stillastående i rören.

– Det är tråkigt att öppningen försenades något men samtidigt är det viktigaste att våra besökare kan känna sig trygga i att duscha på våra anläggningar, vilket vi nu säkerställt. Vi är glada att kunna välkomna alla tillbaka till Sävar simhall!

Simhallen öppnar måndag 9 september, klockan 17.00.

Kontakt

Åsa Säfsten Boman
verksamhetschef Fritid bad
Umeå kommun
090-16 33 55
070-279 56 43
asa.boman@umea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå kommun har 13 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna har medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor 133 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Kontakter

Rasmus Andegras

Rasmus Andegras

kommunikatör Fritid 090-16 30 22