Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Teatereleverna på Midgårdsskolan bjuder på premiär för pjäsen "Ända Tills Du Dör"

Onsdag den 24 april är det premiär för pjäsen "Ända Tills Du Dör", en teaterföreställning med musikaliska inslag som skildrar kärleken, livet och döden, och relationen dem emellan.

En ung barista-trainee är uppslukad av sitt arbete, när en mystisk kvinna plötsligt nästlar sig in i hans sfär. Han har aldrig sett henne förut, men hon verkar känna honom väl. En känsla av att det är något som inte stämmer smyger sig på och det blir snart allt tydligare att inget längre är som det ska. Var har han hamnat och vad är det för tåg som alla pratar om?

Årets slutprojekt är teatertreors samarbete med LÄNK, efter manus av Oda Fiskum, översatt av: Jani Lohikari. LÄNK är ett projekt som samlar och riktar sig till teatergrupper i hela landet. Riksteatern beställer sex nyskrivna pjäser av aktuella författare/dramatiker som är anpassade för ungdomar att spela.

Arbetet med detta projekt påbörjades i slutet av förra året och under våren satte eleverna i årskurs tre igång med repetitionerna. "Ända Till Du Dör" är en föreställning som bjuder på en känslomässig resa som förstärks av ljud och ljus, allt för att mystiken och nyfikenheten ska bli så påtaglig som möjligt. Till denna produktion har eleverna skapat all rekvisita, scenografi, kostym, mask helt själva.

“Ända Tills Du Dör” spelas under två kvällar, 24-25 april kl. 19.00 i Valhalla, Midgårdsskolan.

Fri entré, men biljett krävs.
Längd: Cirka 1h
Ålder: För alla

Här kan du boka biljetter till offentliga föreställningar

Media är varmt välkomna på premiärföreställningen onsdag 24 april kl. 19.00 i Valhalla, Midgårdsskolan.

För mer information, kontakta:
Matilda Glenge
Lärare på Estetiska programmet, Teater
Midgårdsskolan
070-697 48 69
matilda.glenge@umea.se

Jörgen Smedengren
Lärare på Estetiska programmet, Teater
Midgårdsskolan
070-286 50 10
joreng@edu.umea.se



Ämnen

Regioner


Umeå kommun har 13 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna har medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor 133 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Kontakter

Andreas Moberg

Andreas Moberg

kommunikatör Utbildning, gymnasie- och vuxenutbildningen 090-16 12 34, 070-633 28 22