Gå direkt till innehåll
Innehållet i broddpaketen som delas ut av Seniortorget
Innehållet i broddpaketen som delas ut av Seniortorget

Pressmeddelande -

Nytt grepp visade sig lyckat – nu är förhoppningen att färre seniorer ska falla

Inför vintern och halkan testas utdelning av broddar till intresserade seniorer. Och gratis broddar visade sig gå hem hos seniorerna – tillsammans med förebyggande information är syftet att minska risken för fall.

- Det har varit ett stort intresse och ett väldigt positivt bemötande från våra besökare. Vi har fått höra att många tyckt att informationen i samband med utdelningen har varit väldigt intressant och att dom fått med sig bra tips. Vi är jättestolta över detta initiativ och tror att det kan hjälpa många att hålla sig på benen, säger Mia Wåhlin, samordnare på Seniortorget.

För den som inte hämtat ut broddar finns fortfarande möjlighet: tisdag 8 oktober hålls ytterligare tre utdelningstillfällen på Seniortorget: 11.30, 13.00 och 14.00. Det sista planerade tillfället är på torsdag 11 oktober 10.30. Seniorer hälsas varmt välkomna!

För att minska risken för fall uppmärksammar Seniortorget på olika sätt vad seniorer själva kan göra.

Mer information:

Åsa Enberg
samordnare på seniortorget
äldreomsorgsförvaltningen
Umeå kommun
asa.enberg@umea.se
090-16 17 26

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå kommun har 13 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna har medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor 133 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Kontakter

Amanda Stenmark

Kommunikatör Äldreomsorgsförvaltningen 0709553608