Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny tjänst för frånvarorapportering

Utbildning i Umeå kommun har beslutat att tjänsten frånvaro i Lärum tills vidare kommer att ersättas med tjänsten Skola24 frånvaro. Bakgrunden till detta är bristande funktioner i tjänsten frånvaro i Lärum, problem med schemahantering samt leverantörsförseningar.

– Skolans åtaganden innebär att det är nödvändigt att registrera frånvaro och i nuläget anser vi inte att tjänsten som hanterat frånvaro i Lärum har fungerat tillfredsställande. Därför ersätter vi frånvarotjänsten med Skola24 Frånvaro som har använts inom grundskolan och gymnasiet tidigare, säger Ann-Christine Gradin, utbildningsdirektör Umeå kommun.

Skola24 Frånvaro kommer att nås direkt från Lärum och frånvaroanmälan kommer även att kunna göras genom att ringa in via en telefontjänst. För de vårdnadshavare som använder smartphone eller läsplatta kommer två appar att finnas tillgängliga - en för tjänsten Skola24 Frånvaro och en för att ta del av nyheter som skickas från Lärum.

– Vi har nu infört en lösning som innebär en enklare och mer driftsäker rapportering av elevers frånvaro. Med tjänsten Skola24 får användarna ett smidigt verktyg för frånvarorapportering, säger Tomas Forsberg, it-chef Umeå kommun.

Lärplattformen Lärum viktigt verktyg
Utöver tjänsten frånvaro innehåller Lärum andra funktioner och tjänster som bland annat elevarbeten, information och elevutveckling. Lärum utgör alltjämt ett viktigt verktyg och ska därför fortsätta att användas.

Inför skolstart ges mer detaljerad information om Skola24 Frånvaro påwww.umea.se/larum och www.umea.se/franvaro samt via Lärum.

Under höstterminens första skoldagar kommer även en chat vara öppen för användarna där det finns möjlighet att ställa frågor,www.umea.se/larum



För mer information:

Ann-Christine Gradin 
Utbildningsdirektör
Umeå kommun
070-640 12 85

Tomas Forsberg
IT-chef
Umeå kommun
090-16 11 52

Ämnen

Kategorier

Regioner




Umeå kommun har 11 300 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 120 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Kontakter

Mattias Mitz

Mattias Mitz

Presskontakt Press Officer +46 70 495 51 34