Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny Aktivitetsdag för nyanlända - denna gång på Ersboda

Den mycket uppskattade aktivitetsdagen, där bland annat Heidi Andersson medverkade, får en uppföljare. Imorgon tisdag den 8:e mars arrangerar "In i Umeå - integration genom föreningsliv" vårens andra Aktivitetsdag. Denna gång i samarbete med de föreningar som är aktiva på Ersboda Sporthallssområde.

- Genom personliga och lustfyllda möten tror vi att fler nyanlända invandrare kommer att få kännedom om föreningslivet i Umeå. Därför är "prova-på-aktivitet" en metod som är effektfullt och enkelt för många att kunna ta till sig, säger Somayeh Bozaghian, projektmedarbetare för In i Umeå.
De föreningar som är verksamma i området vill visa upp sina lokaler och hålla i prova-på-aktiviteter för att locka fler nyanlända vuxna och ungdomar till sina verksamheter. Deltagare från SFI-skolan, IVIK-programmet och alla boenden för ensamkommande barn i Umeå är inbjudna.

Efter förra Aktivitetsdagen med Heidi Andersson genomfördes en utvärdering där en av föreningarna berättade att prova-på-aktivitet är en "bra metod för att överbrygga språkhinder" En annan förening skrev: "eftersom det råder språkspråkförbistring så kan man inte representera sin förening på det vanliga sättet utan tänka över vilka andra sätt man kan kommunicera"

In i Umeå arbetar för att ta fram nya metoder och stödjande verksamheter för att hjälpa föreningar att enklare komma igång med att hitta till nyanlända vuxna och ungdomar, och i förlängningen också till nya aktiva medlemmar.

I relaterat dokument: karta över aktiviteterna i området

För mer information om In i Umeå besök:
www.umea.se/iniumea

Media hälsas välkomna!
Dag: tisdag den 8 mars
Tid: klockan 10 - 13.00
Plats: Gräddvägen 15a och 15b på Ersboda

För mer information kontakta:
Somayeh Bozaghian, Umeå Fritid
090 - 16 16 89

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Mattias Mitz

Mattias Mitz

Presskontakt Press Officer +46 70 495 51 34