Gå direkt till innehåll
Nallar, dockor och andra gosedjur är välkomna att sova över på Umeå stadsbibliotek 24 oktober.
Nallar, dockor och andra gosedjur är välkomna att sova över på Umeå stadsbibliotek 24 oktober.

Pressmeddelande -

Nallarnas natt på Umeå stadsbibliotek

För att fira internationella nalledagen bjuder Umeå stadsbibliotek torsdagen 24 oktober in till sagostund och nalleövernattning. Evenemanget inleds med en mysig sagostund där barnen kan välja att delta antingen kl 17.30 eller kl 18.30. Efter sagostunden får barnen checka in sina nallar, dockor eller andra gosedjur på bibliotekshotellet.

Under kvällen och natten kommer barnen kunna följa sina nallars äventyr och hyss på stadsbibliotekets sociala medier. Det blir en spännande natt fylld med överraskningar och roliga upptåg!

Alla modiga nallar som sovit över får med sig en överraskning hem på fredagen när de checkar ut.

– Vi kommer ta väl hand om alla nallar, men vi är förberedda på att de kommer hitta på en massa bus. Nallarna kommer ha så mycket roligt att berätta om för sina ägare, säger Hanna Frizén Nordström, nalleansvarig bibliotekarie på Umeå stadsbibliotek.


Dag: torsdag 24 oktober

Tid: 17.30 och 18.30

Plats: Umeå stadsbibliotek, plan 4

Av hänsyn till våra besökare och deras nallar ber vi media kontakta oss på förhand vid ett eventuellt besök.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå kommun har 13 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna har medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor 133 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Kontakter

Rebecca Göransson

Kommunikatör Biblioteken 073-02 16 832