Gå direkt till innehåll
Marinen besöker Umeå. Foto: Victor Persson/Försvarsmakten
Marinen besöker Umeå. Foto: Victor Persson/Försvarsmakten

Pressmeddelande -

Marinen besöker Umeå

Denna vecka övar den svenska Marinen efter Norrlandskusten och vid lunchtid på torsdag den 7 mars kommer de på besök till centrala Umeå. Kl. 11.30 lägger de till med en stor svävare vid Konstnärligt Campus. Allmänhet och medier är varmt välkomna att komma och titta på svävaren och träffa personalen. I samband med besöket kommer det kl. 11.30 att hållas en pressträff i Restaurang Tonka, Strandgatan. Vid pressträffen kommer bland andra följande att medverka:

  • Överste Anders Åkermark, Marinen
  • Överstelöjtnant Patrik Berge, Marinen
  • Kapten Axel Boatright, 1.CBRN-kompaniet
  • Hans Lindberg, kommunstyrelsens ordförande
  • Anders Ågren, kommunalråd

Medier som vill se närmare på svävaren är varmt välkomna att åka med i svävaren från Holmsund in till centrala Umeå där pressträffen kommer att hållas. Skjuts ut till Holmsund från den som behöver ordnas från Stadshuset. OSA senast onsdag förmiddag, den 6 mars om det finns intresse för att åka med svävaren och om det finns behov av att skjuts ut till Holmsund.

Varmt välkomna!

Viktigt! För att åka med svävaren krävs ett svenskt medborgarskap, samt ett giltigt pass eller internationellt ID-kort. Vanligt körkort räcker inte.

Ämnen

Regioner


Umeå kommun har 13 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna har medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor 133 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Kontakter

Mattias Mitz

Mattias Mitz

Presskontakt Press Officer +46 70 495 51 34