Gå direkt till innehåll
Hedlunda förskola tänder brasan för invigning

Pressmeddelande -

Hedlunda förskola tänder brasan för invigning

Hedlunda förskola har invigning mellan kl 15.30-16.30 torsdag den 30 oktober. Familjer som har barn på förskolan samt politiker och tjänstemän inom kommunen är inbjudna att delta.

- Det blir en fest för barnen och ett tillfälle att möta oss som arbetar i verksamheten. Vi är en verksamhet som precis startat där vi ser familjens och personalens engagemang som en viktig faktor för att växa i vårt uppdrag. Och precis som barnen dagligen sätter spår i verksamheten ska alla som deltar i invigningen få möjlighet att lämna ett avtryck, säger Maria Viksten hemlighetsfullt, förskolechef för Hedlunda förskola.

Politiker och för- och grundskolenämnden och tekniska nämnden fattade tre centrala beslut när behovet av en ny förskola i Umeås stadskärna lyftes fram. Det var beslut kring passiv hus med miljömässigt byggande, reggio emilia- och genusperspektiv på verksamheten. Nu är verksamheten igång och barnen är introducerade. Vid denna invigning erbjuds rundvandring i lokalerna, mingel och att möta barnen och personalen som finns i verksamheten.

Medierna är välkomna att delta på invigningen för eventuell rapportering i efterhand. Invigningen är inte öppen för allmänhet eftersom barn är i verksamheten. Fotografering och filmning av huset, politiker och tjänstemän är tillåtet medan barn, familjer och personal på förskolan bör först bli tillfrågade.

Öppet hus för allmänheten på Hedlunda förskola lördagen den 8 november

Hedlunda förskola är Norrlands första offentliga passiv hus och såväl huset som verksamheten har väckt stor uppmärksamhet och intresse. Därför öppnar Hedlunda förskola dörrarna under lördagen den 8 november mellan kl 9.00-13.00. Alla som är intresserade av huset och verksamheten får då tillfälle att möta personal och se inne i byggnaden.

Mellan den 7-9 november uppmärksammas andra internationellt certifierade passivhus världen över.

Välkommen!

För mer information:
Maria Viksten
Förskolechef på Hedlunda förskola
070-222 65 76
e-post: maria.viksten@umea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


 

Kontakter

Gabrielle Hultdin

Gabrielle Hultdin

kommunikatör Utbildning, för- och grundskolan 070-345 12 33