Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fritidsnämnden beviljar stöd till Umeå Bouleallians för lokalhyra

Fritidsnämnden har beslutat att bevilja Umeå Bouleallians stöd till lokalhyra för en lokal på Spinnvägen i Umeå. Alliansen, som tidigare haft en hall på regementet, får stöd inom ramen för den så kallade seniorsatsningen som syftar till att inspirera äldre till mer rörelse.

Umeå Bouleallians, som består av sex föreningar, har beviljats stöd för lokalhyra på 51 procent av de lokalkostnader de har för en träningslokal på Spinnvägen 22. Alliansen står själva för driftskostnaden av lokalen. Beslutet gäller från 1 oktober i år till och med september 2027.

Medel till stödet riktas om från seniorsatsningen som är en gemensam satsning tillsammans med äldrenämnden med syfte att inspirera äldre att aktivera sig. Nämndens beslut att bevilja stöd till lokalhyra innebär att seniorsatsningens medel riktas om i maximalt tre år för att ge möjlighet till fortsatt boulespel inomhus.

– En boulehall är viktig för många av kommunens seniorer. Att spela boule tillsammans är inte bara ett bra sätt att aktivera sig utan det minskar också risken för att uppleva ensamhet och social isolering, säger Ari Leinonen (S), ordförande i fritidsnämnden.

Alliansen har sedan år 2000 hyrt en boulehall i av Umeå kommun på regementet där de uppskattar att cirka 350–400 spelare besökt lokalerna varje vecka. Umeå kommun har i sin tur hyrt lokalen av Fortifikationsverket och när det hyresavtalet sades upp var Umeå Bouleallians tvungna att lämna lokalerna.

– Jag är glad över att vi kan stötta Umeå Bouleallians genom att rikta om delar av seniorsatsningen. Deras verksamhet lockar många äldre och är viktig ur folkhälsosynpunkt, säger Joline Göttfert (M), vice ordförande i fritidsnämnden.

Mer information

Ari Leinonen (S)
ordförande
fritidsnämnden
070-567 92 14
ari.leinonen@umea.se

Joline Göttfert (M)
vice ordförande
fritidsnämnden
070-750 08 13
joline.gottfert@umea.se

Monica Svonni
verksamhetschef
Föreningsbyrå, stab
070-445 34 12
monica.svonni@umea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå kommun har 13 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna har medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor 133 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Kontakter

Sara Stenberg

kommunikatör Fritid 090-16 12 33