Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Försenad öppning av Sävar simhall på grund av legionella

Vid förberedelser av öppning av Sävar simhall har legionellabakterier upptäckts vid provtagning. Simhallen skulle egentligen öppna 2 september, men på grund av provresultatet kommer öppningen av anläggningen försenas.

Det är simhallen samt duscharna i anläggningen som berörs av stängningen. Gymmet inklusive gruppträning samt idrottshallen fortsätter vara öppet, dock utan tillgång till dusch.

– Vår initiala analys är att duscharna har använts för lite under sommaren vilket innebär att legionella kunnat växa till i rören, säger Åsa Säfsten Boman, verksamhetschef Bad, Umeå kommun.

Det är vid provtagning av Sävar simhalls duschar som det visats sig vara en förhöjd nivå av legionellabakterier. Åtgärder vidtas just nu och nya prover ska snart skickas för analys. Proverna tar minst 14 dagar vilket innebär att en öppning kan ske tidigast vecka 37 i det fall provresultatet visar negativt på legionellabakterier.

Mer information

Åsa Säfsten Boman
verksamhetschef Fritid bad
090-16 33 55
070-279 56 43
asa.boman@umea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå kommun har 13 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna har medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor 133 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Kontakter

Sara Stenberg

kommunikatör Fritid 090-16 12 33