Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

1 150 nya IKT-jobb kan skapas i Umeå

En ny undersökning som gjorts på uppdrag av Umeå kommun och InfoTech Umeå visar att det finns behov av över 1 000 nya tjänster i Umeå den närmaste tiden. Framförallt handlar det om programmerare och utvecklare till stadens snabbt växande IKT-bransch.

Umeås företagare har framtidstro och behöver anställa, det visar en ny undersökning som gjorts på uppdrag av Umeå kommun och InfoTech Umeå. Undersökningen, som genomförts bland IKT-företag (informations- och kommunikationsteknikföretag) i Umeå kommun under 2014, visar på ett stort rekryteringsbehov.
Branschen växte med över 800 personer och 80 nya bolag mellan 2006 och 2012. Företagen som svarat i undersökningen tror att utvecklingen kommer att gå dubbelt så snabbt framöver. 

– IKT är en av de branscher i Umeå som växer snabbast. Jag tror att framsynta företag, modiga innovatörer och bra infrastruktur ligger bakom framgången, säger Roland Carlsson, näringslivschef, Umeå kommun.

Enligt undersökningen finns ett behov av 1 150 tjänster i Umeås IKT-bransch inom de närmaste åren. Framförallt handlar det om programmerare och utvecklare, men också säljare.

Mer information:

Roland Carlsson
näringslivschef
Umeå kommun
070-578 65 50
roland.carlsson@umea.se

Hanna Dermes
marknadsansvarig
InfoTech Umeå
0720–65 44 58
hanna.dermes@uminovainnovation.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Mattias Mitz

Mattias Mitz

Presskontakt Press Officer +46 70 495 51 34